Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

500.0 

gram

Gul lök el. rödlök

2.0 

st små

Currypasta röd }

5.0 

tsk

Kokosmjölk (-dryck)

3.0 

dl

Limeblad

3.0 

styck

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Äggnudlar torkad

400.0 

gram

el. ris

 

 

 

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 696

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2782 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 480 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 500.0 gram 19%

Gul lök el. rödlök 2.0 st små 3%

Currypasta röd } 5.0 tsk 1%

Kokosmjölk (-dryck) 3.0 dl 18%

Limeblad 3.0 styck 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Äggnudlar torkad 400.0 gram 55%

el. ris 0%

 

Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skär kycklingen i små bitar.
  2. Woka: Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.
  3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 minut. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka cirka 10 minuter.
  4. Nudlar: Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp. 
  5. Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.

Kockens kommentar

I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice och i stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.

Fler recept inom Asiatiskt fågelwok

Liknande recept som Paneng Gai, thailändsk currykyckling med nudlar