
Fläskfilé provençale med taboulet
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 739

GBR (GI) / port: 31
Recept: 2955 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 600.0 gram 21%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 2%
Persilja 0%
Taboulet:
Couscous 450.0 gram 55%
Tomater 5.0 styck 3%
Gurka 0.5 styck 1%
Paprika gul 1.0 styck 1%
Dragon färskhackad 1.0 msk 0%
Basilika finhackad 1.0 msk 0%
Mynta färskhackad 1.0 msk 0%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Olivolja 4.0 msk 15%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Schalottenlök 2.0 styck 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om provencale ¤ Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skala och fintärna tomater. Fintärna gurka, shalottenlök och paprika. Pressa vitlök.
- Ugn 200°C. Skär ett lätt snitt i filén och tryck in vitlökslyftorna i köttet. Salta och peppra filén. Bryn den i en stekpanna. Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.
- Koka couscousen enligt anvisningar på paketet. Kyl av något. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl.
- Skiva filén och rada upp den i mitten på ett fat, lägg taboulet på varje sida. Garnera med persilja.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Fläskfilé provençale med taboulet
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan