Fläskfilé provençale med taboulet

Fläskfilé provençale med taboulet

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Vitlök torkad

6.0 

klyftor

Smör normalsaltat

 

 

Persilja

 

 

 

Taboulet:

 

 

 

Couscous

450.0 

gram

Tomater

5.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Paprika gul

1.0 

styck

Dragon färskhackad

1.0 

msk

Basilika finhackad

1.0 

msk

Mynta färskhackad

1.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

Olivolja

4.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Schalottenlök

2.0 

styck

Salt

0.5 

tsk

Peppar

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om provencale ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 739

GBR (GI) / port: 31

Recept: 2955 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 734 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 21%

Vitlök torkad 6.0 klyftor 2%

Smör normalsaltat 0%

Persilja 0%

 

Taboulet: 

Couscous 450.0 gram 55%

Tomater 5.0 styck 3%

Gurka 0.5 styck 1%

Paprika gul 1.0 styck 1%

Dragon färskhackad 1.0 msk 0%

Basilika finhackad 1.0 msk 0%

Mynta färskhackad 1.0 msk 0%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Olivolja 4.0 msk 15%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Schalottenlök 2.0 styck 1%

Salt 0.5 tsk 0%

Peppar 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om provencale ¤ Äts ej

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skala och fintärna tomater. Fintärna gurka, shalottenlök och paprika. Pressa vitlök.
  2. Ugn 200°C. Skär ett lätt snitt i filén och tryck in vitlökslyftorna i köttet. Salta och peppra filén. Bryn den i en stekpanna. Efterstek i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet. Kyl av något. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl.
  4. Skiva filén och rada upp den i mitten på ett fat, lägg taboulet på varje sida. Garnera med persilja.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Fläskfilé provençale med taboulet