Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

750.0 

gram

Dill

4.0 

kvistar

Fiskbuljong

7.5 

dl

 

Sås:

 

 

 

Fiskbuljong

3.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Citronjuice

1.5 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Smör normalsaltat

75.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Blandsallat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3013 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 504 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 750.0 gram 45%

Dill 4.0 kvistar 0%

Fiskbuljong 7.5 dl Äts ej

 

Sås: 

Fiskbuljong 3.0 dl 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Citronjuice 1.5 msk 0%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Smör normalsaltat 75.0 gram 18%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 18%

Blandsallat 200.0 gram 1%

Skapat av: Matidag

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lax: Lägg filéerna med skinnsidan upp i en långpanna.
  4. Koka upp buljong med dillstjälkar och häll den i pannan.
  5. Täck med folie. Koka fisken mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Lyft bort skinnet, sila av 3 deciliter buljongen i en kastrull.
  7. Sås: Tillsätt grädde och låt koka upp.
  8. Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta. Vispa ner den i såsen. Låt koka 3-5 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
  9. Servera med en sallad och kokt potatis.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Ugnskokt laxfilé