Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3013 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 750.0 gram 45%
Dill 4.0 kvistar 0%
Fiskbuljong 7.5 dl Äts ej
Sås:
Fiskbuljong 3.0 dl 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Citronjuice 1.5 msk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 12%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Smör normalsaltat 75.0 gram 18%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 18%
Blandsallat 200.0 gram 1%
Skapat av: Matidag
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och koka potatis.
- Lax: Lägg filéerna med skinnsidan upp i en långpanna.
- Koka upp buljong med dillstjälkar och häll den i pannan.
- Täck med folie. Koka fisken mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
- Lyft bort skinnet, sila av 3 deciliter buljongen i en kastrull.
- Sås: Tillsätt grädde och låt koka upp.
- Blanda samman smör och vetemjöl till en pasta. Vispa ner den i såsen. Låt koka 3-5 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar.
- Servera med en sallad och kokt potatis.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Ugnskokt laxfilé
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan