
Godaste filégrytan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 216

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 17%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 25%
Champinjoner 6.0 styck 1%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 20%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Grönmögelost 150.0 gram 26%
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Persilja grovhackad 1.0 dl 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär fläskfilé i ½ centimeter tjocka skivor. Stek köttet i en panna så det får färg, salta och peppra. Lägg det sedan i en gryta. Skölj ur pannan med vatten och töm över köttet i grytan. Lägg i buljong och grädde och koka i 1 timma. Späd på under tiden så det inte kokar torrt.
- Töm i crème fraîche och redning, koka upp till en tjockare sås. Rör ner osten och låt den smälta. Värm försiktigt efter du lagt i osten. Och rör hela tiden så det inte fastnar i botten.
- Stek champinjoner och vitlök i pannan och töm sedan i grytan. Rör om. Smaka av om mer salt eller peppar behövs. Strö över den hackade persiljan.
- Servera med ris eller potatis.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Godaste filégrytan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: