
Fläskfilé från Karibien
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 500.0 gram 40%
Gul lök 1.5 styck 6%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 19%
Curry ¤ 2.0 msk 2%
Vetemjöl 2.0 msk 5%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 27%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skala och hacka löken. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Fräs lök och curry tills löken har blivit mjuk, ca 3 minuter.
- Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet. Tillsätt 1 msk olja i stekpannan. Bryn till köttet är genomstekt, 2-3 minuter på varje sida.
- Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar i pannan. Låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar lätt, ca 20 minuter.
- Koka ris eller potatis att servera till.
Kockens kommentar
Tips! Man kan byta ut kokosmjölken mot matlagningsgrädde. Strö i så fall kokosflingor över rätten precis innan den serveras.Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Fläskfilé från Karibien
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: