Fläskfilé från Karibien

Fläskfilé från Karibien

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

500.0 

gram

Gul lök

1.5 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Curry ¤

2.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Hönsbuljong avfettad

2.0 

dl

Kokosmjölk (-dryck)

2.0 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 238 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 500.0 gram 40%

Gul lök 1.5 styck 6%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 19%

Curry ¤ 2.0 msk 2%

Vetemjöl 2.0 msk 5%

Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 1%

Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 27%

Salt och svartpeppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp 1 msk olja i stekpannan. Fräs lök och curry tills löken har blivit mjuk, ca 3 minuter.
  2. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjölet. Tillsätt 1 msk olja i stekpannan. Bryn till köttet är genomstekt, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar i pannan. Låt koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar lätt, ca 20 minuter.
  4. Koka ris eller potatis att servera till.

Kockens kommentar

Tips! Man kan byta ut kokosmjölken mot matlagningsgrädde. Strö i så fall kokosflingor över rätten precis innan den serveras.

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Fläskfilé från Karibien