Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 24%
Gräddfil 2.0 dl 10%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Matjessill 1.0 filé 5%
Pepparrot 4.0 cm 1%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Ströbröd 0%
Potatis mjölig sort 600.0 gram 15%
Gräddfil 3.0 dl 15%
Smör normalsaltat 30.0 gram 8%
Salladslök 2.0 styck 0%
Matjessillspad 4.0 msk %
Gräddfil 2.0 dl 10%
Senap svensk 2.0 msk 2%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 24 tim )
- Hacka matjessill. Riv pepparrot. Blanda gräddfil, dijon, matjessill och pepparrot. Lägg i strömming. Låt ligga över natten.
- Skala och koka potatis. Skiva salladslöken tunt, lägg lite av det gröna åt sidan att garnera med.
- Tag upp och lägg ihop filéerna två och två. Vänd i ströbröd. Sätt en stekpanna på spisen och lägg i en generös klick smör. Stek cirka 2 minuter på var sida.
- Stöt potatisen med gräddfil, smör, salladslök och matjessillspad. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda gräddfil med senap. Servera strömming med potatis och sås.
Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill
Liknande recept som Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sotare i panna, klassisk husmanskost
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rosanders gräddmarinerade strömming
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapspanerad stekt strömmingsflundra med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dill- och kaviarfylld strömming
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Senapspanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllda strömmingsflundror
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan