Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

Gräddfil

2.0 

dl

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Matjessill

1.0 

filé

Pepparrot

4.0 

cm

Smör till stekning

2.0 

msk

Ströbröd

 

 

 

Potatis mjölig sort

600.0 

gram

Gräddfil

3.0 

dl

Smör normalsaltat

30.0 

gram

Salladslök

2.0 

styck

Matjessillspad

4.0 

msk

 

Gräddfil

2.0 

dl

Senap svensk

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2704 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 509 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 24%

Gräddfil 2.0 dl 10%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Matjessill 1.0 filé 5%

Pepparrot 4.0 cm 1%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Ströbröd 0%

 

Potatis mjölig sort 600.0 gram 15%

Gräddfil 3.0 dl 15%

Smör normalsaltat 30.0 gram 8%

Salladslök 2.0 styck 0%

Matjessillspad 4.0 msk %

 

Gräddfil 2.0 dl 10%

Senap svensk 2.0 msk 2%

Tillagning (40 min + 24 tim )

  1. Hacka matjessill. Riv pepparrot. Blanda gräddfil, dijon,  matjessill och pepparrot. Lägg i strömming. Låt ligga över natten.
  2. Skala och koka potatis. Skiva salladslöken tunt, lägg lite av det gröna åt sidan att garnera med.
  3. Tag upp och lägg ihop filéerna två och två. Vänd i ströbröd. Sätt en stekpanna på spisen och lägg i en generös klick smör. Stek cirka 2 minuter på var sida.
  4. Stöt potatisen med gräddfil, smör, salladslök och matjessillspad. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda gräddfil med senap. Servera strömming med potatis och sås.

Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill

Liknande recept som Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis