Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2741 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Strömming urtagen 700.0 gram 22%
Kaviar (tub el. burk) 0.5 dl 6%
Dill finhackad 2.0 dl 1%
Rapsolja neutral 2.0 msk 9%
Rågmjöl grovt 2.0 dl 13%
Salt 0%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Mandelpotatis 1.0 kilo 26%
Rapsolja neutral 1.5 msk 7%
Salt 0%
Pepparrotsgrädde:
Gräddfil 2.5 dl 12%
Pepparrot 100.0 gram 2%
Honung 1.0 msk 3%
Salt 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Dela potatis och lägg i långpanna. Blanda med rapsolja och salt. Rosta i ugnen 40 minuter tills potatisen är mjuk.
- Fyll strömming med kaviar och dill. Enkelpanera, vänd, i rågmjöl, salt och peppar.
- Stek strömmingen klar i rapsolja ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på plåt. Värm försiktigt i ugnen innan servering.
- Sås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
- Garnera med färskriven pepparrot och dill.
Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill
Liknande recept som Dill- och kaviarfylld strömming
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sotare i panna, klassisk husmanskost
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rosanders gräddmarinerade strömming
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapspanerad stekt strömmingsflundra med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dill- och kaviarfylld strömming
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Senapspanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllda strömmingsflundror
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan