Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2460 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 600.0 gram 26%
Vetemjöl 1.0 dl 9%
Ströbröd 1.0 dl 9%
Matfett till stekning 50.0 gram 15%
Salt 0%
Fyllningsförslag:
Kaviar (tub el. burk) 3.0 msk 6%
Purjolök 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 22%
Mjölk 2.0 dl 5%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 14%
Citron juice+fruktkött 4.0 skivor 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala potatis och koka den mjuk.
- Finstrimla purjolök. Blanda kaviar och purjolök. Blanda mjöl och ströbröd på en tallrik.
- Bred kaviarsmet på filéernas insida. Lägg en flundrafilé över, tryck till lite.
- Vänd filéerna i mjöl+ströbröd. Om paneringen fäster dåligt, smeta lite olja på flundrans utsida och vänd sedan.
- Stek fisken på medelhög värme i panna i rikligt med matfett i cirka 2 minuter per sida.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite mjölk eller grädde. Salta och peppra.
- Servera fisk och mos med lingon och/eller citronklyftor.
Kockens kommentar
Fyllning kan varieras efter egen smak och tillgång. Till exempel är ansjovis med persilja ett gott alternativ. Variera också tillbehör. Varför inte lite räkost? Eller aromsmör?
ALTERNATIV
Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill
Liknande recept som Fyllda strömmingsflundror
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sotare i panna, klassisk husmanskost
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rosanders gräddmarinerade strömming
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapspanerad stekt strömmingsflundra med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dill- och kaviarfylld strömming
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Senapspanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllda strömmingsflundror
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan