Senapspanerad stekt strömming

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapspanerad stekt strömming

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

600.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

0.5 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Senap

1.5 

dl

Ströbröd

1.5 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Mjölk el. grädde

0.5 

dl

Smör

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Brune

Mörk medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 394 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 600.0 gram 29%

Smör till stekning Äts ej

Fettupptag vid stekning 0.5 msk 2%

Om fettupptag > %

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Senap 1.5 dl 12%

Ströbröd 1.5 dl 15%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 24%

Mjölk el. grädde 0.5 dl 1%

Smör 4.0 msk 17%

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Panera: Häll ströbröd på en tallrik. Smeta senap på strömmingens insida. Vänd strömmingen i ströbröd. Låt vila en stund så att panyren fäster vid fisken.
  3. Potatismos: Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller smör till lagom konsistens. Smaka av med salt. Moset skall vara klart innan stekning för det går fort och bör serveras direkt när klart.
  4. Stek: Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, läggs några filéer i pannan, inte alltför trångt. Sänk värmen något. Läs mer > Så panerar man.
  5. Stekningen går fort, cirka 30 sekunder per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter kanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir de svartbrända.
  6. Stek i omgångar och lägg över på tallrik, ovanpå varandra så att de håller sig varma. Rengör pannan efter tredje omgången för att avlägsna brända partiklar.

Kockens kommentar

Beräkna 1 dl extra ströbröd för paneringen, den mängd som står i receptet är den mängd som fastnar på fisken. Detta för att erhålla rätt portions- och näringsberäkning. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken med panering och fettupptag väger tillagad 205 gram per portion, varav panering 30%. Energimängd 325 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativt

Kokt potatis

Enkelpanerad stekt strömming

Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill

Liknande recept som Senapspanerad stekt strömming