Italieninspirerad kycklingpasta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italieninspirerad kycklingpasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Soltorkade tomater i olja avrunnet

8.0 

styck

Bladspenat fryst

250.0 

gram

Matlagningsgrädde

3.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

Penne rigate

400.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 17

Recept: 3221 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 531 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 29%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 8.0 styck 4%

Bladspenat fryst 250.0 gram 2%

Matlagningsgrädde 3.0 dl 15%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och svartpeppar 0%

Penne rigate 400.0 gram 44%

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Tina fryst spenat och krama ur vattnet. Skär kyckling i små bitar. Grovstrimla tomaterna och spenaten.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Pressa ned vitlök. Tillsätt tomaterna, spenaten och grädde. Låt det koka ihop några minuter.
  4. Lägg upp pastan i en stor skål. Häll över såsen. Servera gärna med en sallad.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Italieninspirerad kycklingpasta