 
              
              Asiatisk kycklingwok
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 150
 
    
                Kcal / portion: 980
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 3921 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 24%
Vitkål strimlad 0.2 dl 0%
Pak Choy 0.5 styck 0%
Purjolök 0.5 styck 1%
Broccoli 1.0 huvud 2%
Koriander färskhackad 0.5 msk 0%
Citrongräs 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Vattenkastanjer konserv } 20.0 gram 0%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 17%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 8%
Currypasta röd } 1.0 msk 0%
Chilipasta röd } 0.5 msk 0%
Sesamolja 3.0 msk 9%
Sås:
Crčme fraiche lätt 250.0 gram 10%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Honung flytande 1.0 msk 2%
Chilipasta röd } 0.5 msk 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 22%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Förbered: Börja med att skära ner vitkålen så tunt som möjligt. Strimla pak choy. Dela purjo på längden i fyra delar och skiva tunt. Dela broccolin i små buketter, skala av det yttersta skalet på stjälken och skiva ner den i tunna bitar. Finhacka koriander. Bulta citrongräset med handtaget på en kniv. Skala och mosa vitlök. Halvera vattenkastanjer. Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Sås: Blanda crčme fraiche med koriander och flytande honung. Smaksätt med chilipasta.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Woka: Hetta upp sesamolja i pannan. Bryn kycklingen. Lägg i vitkål, purjo, broccolistjälk, citrongräs och vitlök.
- När grönsakerna stekt några minuter, lägg då ner broccolibuketterna, vattenkastanjer, cashewnötter och till sist pak choy.
- Tillsätt kokosmjölk, curry- chili- och koriander. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och den kalla såsen.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Asiatisk kycklingwok
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              