Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vitkål strimlad

0.2 

dl

Pak Choy

0.5 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Broccoli

1.0 

huvud

Koriander färskhackad

0.5 

msk

Citrongräs

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Vattenkastanjer konserv }

20.0 

gram

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Cashewnötter osaltade

1.0 

dl

Currypasta röd }

1.0 

msk

Chilipasta röd }

0.5 

msk

Sesamolja

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

 

 

Crčme fraiche lätt

250.0 

gram

Koriander färskhackad

1.0 

msk

Honung flytande

1.0 

msk

Chilipasta röd }

0.5 

msk

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3921 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 652 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 24%

Vitkål strimlad 0.2 dl 0%

Pak Choy 0.5 styck 0%

Purjolök 0.5 styck 1%

Broccoli 1.0 huvud 2%

Koriander färskhackad 0.5 msk 0%

Citrongräs 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Vattenkastanjer konserv } 20.0 gram 0%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 17%

Cashewnötter osaltade 1.0 dl 8%

Currypasta röd } 1.0 msk 0%

Chilipasta röd } 0.5 msk 0%

Sesamolja 3.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Sås: 

Crčme fraiche lätt 250.0 gram 10%

Koriander färskhackad 1.0 msk 0%

Honung flytande 1.0 msk 2%

Chilipasta röd } 0.5 msk 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 22%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Förbered: Börja med att skära ner vitkålen så tunt som möjligt. Strimla pak choy. Dela purjo på längden i fyra delar och skiva tunt. Dela broccolin i små buketter, skala av det yttersta skalet på stjälken och skiva ner den i tunna bitar. Finhacka koriander. Bulta citrongräset med handtaget på en kniv. Skala och mosa vitlök. Halvera vattenkastanjer. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Sås: Blanda crčme fraiche med koriander och flytande honung. Smaksätt med chilipasta.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Woka: Hetta upp sesamolja i pannan. Bryn kycklingen. Lägg i vitkål, purjo, broccolistjälk, citrongräs och vitlök.
  5. När grönsakerna stekt några minuter, lägg då ner broccolibuketterna, vattenkastanjer, cashewnötter och till sist pak choy.
  6. Tillsätt kokosmjölk, curry- chili- och koriander. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med ris och den kalla såsen.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Asiatisk kycklingwok