
Asiatisk kycklingwok
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 980

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3921 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 24%
Vitkål strimlad 0.2 dl 0%
Pak Choy 0.5 styck 0%
Purjolök 0.5 styck 1%
Broccoli 1.0 huvud 2%
Koriander färskhackad 0.5 msk 0%
Citrongräs 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Vattenkastanjer konserv } 20.0 gram 0%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 17%
Cashewnötter osaltade 1.0 dl 8%
Currypasta röd } 1.0 msk 0%
Chilipasta röd } 0.5 msk 0%
Sesamolja 3.0 msk 9%
Sås:
Crčme fraiche lätt 250.0 gram 10%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Honung flytande 1.0 msk 2%
Chilipasta röd } 0.5 msk 0%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 22%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Förbered: Börja med att skära ner vitkålen så tunt som möjligt. Strimla pak choy. Dela purjo på längden i fyra delar och skiva tunt. Dela broccolin i små buketter, skala av det yttersta skalet på stjälken och skiva ner den i tunna bitar. Finhacka koriander. Bulta citrongräset med handtaget på en kniv. Skala och mosa vitlök. Halvera vattenkastanjer. Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Sås: Blanda crčme fraiche med koriander och flytande honung. Smaksätt med chilipasta.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Woka: Hetta upp sesamolja i pannan. Bryn kycklingen. Lägg i vitkål, purjo, broccolistjälk, citrongräs och vitlök.
- När grönsakerna stekt några minuter, lägg då ner broccolibuketterna, vattenkastanjer, cashewnötter och till sist pak choy.
- Tillsätt kokosmjölk, curry- chili- och koriander. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och den kalla såsen.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Asiatisk kycklingwok
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan