Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spagetti

400.0 

gram

Bacon

2.0 

förp.

Rapsolja

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Matlagningsgrädde

1.5 

dl

Äggula

2.0 

styck

Parmesan nyriven

40.0 

gram

Bladpersilja

1.0 

knippe

Salt och peppar

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3183 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti 400.0 gram 45%

Bacon 2.0 förp. 30%

Rapsolja 2.0 msk 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Matlagningsgrädde 1.5 dl 7%

Äggula 2.0 styck 3%

Parmesan nyriven 40.0 gram 5%

Bladpersilja 1.0 knippe 0%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

Skapat av:

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med saltat vatten.
  2. Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet.
  3. Finhacka löken och vitlöken.
  4. Strimla ner baconet och stek det knaprigt i en stor stekpanna.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 1 min.
  6. Hacka persiljan.
  7. Vispa ut äggulorna i matlagningsgrädden och häll blandningen i stekpannan.
  8. Vänd i den kokta pastan och hälften av parmesanosten i baconblandningen.
  9. Smaka av med svartpeppar och salt.
  10. Servera i djupa tallrikar med mer parmesanost och hackad persilja efter tycke
    och smak.

Jämför

Spaghetti alla Carbonara på klassiskt vis

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Spaghetti Carbonara