
Spaghetti Carbonara
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 22
Recept: 3183 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti 400.0 gram 45%
Bacon 2.0 förp. 30%
Rapsolja 2.0 msk 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Matlagningsgrädde 1.5 dl 7%
Äggula 2.0 styck 3%
Parmesan nyriven 40.0 gram 5%
Bladpersilja 1.0 knippe 0%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Tillagning
- Sätt på en kastrull med saltat vatten.
- Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Strimla ner baconet och stek det knaprigt i en stor stekpanna.
- Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 1 min.
- Hacka persiljan.
- Vispa ut äggulorna i matlagningsgrädden och häll blandningen i stekpannan.
- Vänd i den kokta pastan och hälften av parmesanosten i baconblandningen.
- Smaka av med svartpeppar och salt.
- Servera i djupa tallrikar med mer parmesanost och hackad persilja efter tycke
och smak.
Jämför
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Spaghetti Carbonara
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani