Fruktig matkornssallad med kyckling

Fruktig matkornssallad med kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Spiskummin mald

 

 

Paprikapulver

 

 

 

Matvete

3.5 

dl

Kidneybönor vita konserv sköljda

1.0 

burk

Aprikoser torkad hackad

1.0 

dl

Bladpersilja hackad

1.5 

dl

Solroskärnor

2.0 

msk

 

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2619 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 8%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 36%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Spiskummin mald 0%

Paprikapulver 0%

 

Matvete 3.5 dl 35%

Kidneybönor vita konserv sköljda 1.0 burk 10%

Aprikoser torkad hackad 1.0 dl 5%

Bladpersilja hackad 1.5 dl 0%

Solroskärnor 2.0 msk 4%

 

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Svartpeppar 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Krydda kyckling med spiskummin och paprikapulver.
  3. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg kycklingen däri.
  4. Ugnsstek kycklingen cirka 20 minuter.
  5. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen.
  6. Skölj bönor. Hacka aprikoser och persilja.
  7. Blanda bönor, aprikoser, persilja och solroskärnor med matkornen.
  8. Finhacka chili. Blanda dressingen. Häll dressingen över salladen. Servera till kycklingen.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Fruktig matkornssallad med kyckling