Lax med lingontäcke och veloutesås

Lax med lingontäcke och veloutesås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Ingefära färskriven

1.5 

tsk

Gräslök finhackad

1.0 

dl

Lingon

1.0 

dl

Vitpeppar

 

 

 

Vatten

3.0 

dl

Fiskbuljongtärning

0.5 

styck

Maizena ljus

1.5 

msk

Citronjuice

1.5 

msk

Dill finhackad

1.0 

dl

Vitt vin

0.8 

dl

 

Potatis

10.0 

styck

Gröna ärter färska

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2182 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 46%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Ingefära färskriven 1.5 tsk 0%

Gräslök finhackad 1.0 dl 0%

Lingon 1.0 dl 1%

Vitpeppar 0%

 

Vatten 3.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 0.5 styck 0%

Maizena ljus 1.5 msk 2%

Citronjuice 1.5 msk 0%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Vitt vin 0.8 dl 2%

 

Potatis 10.0 styck 31%

Gröna ärter färska 400.0 gram 13%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera fisken i den. Krydda med vitpeppar och ingefära. Lägg lingon och gräslök på laxen.
  3. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills fisken är klar.
  4. Skala och koka potatis.
  5. Koka upp vatten och fiskbuljong. Red med maizena till önskad kosistens. Smaksätt med citron, dill och vitt vin.
  6. Servera fisken med potatis, sås och ärtor.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax med lingontäcke och veloutesås