
Lax med lingontäcke och veloutesås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2182 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 46%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Ingefära färskriven 1.5 tsk 0%
Gräslök finhackad 1.0 dl 0%
Lingon 1.0 dl 1%
Vitpeppar 0%
Vatten 3.0 dl 0%
Fiskbuljongtärning 0.5 styck 0%
Maizena ljus 1.5 msk 2%
Citronjuice 1.5 msk 0%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Vitt vin 0.8 dl 2%
Potatis 10.0 styck 31%
Gröna ärter färska 400.0 gram 13%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera fisken i den. Krydda med vitpeppar och ingefära. Lägg lingon och gräslök på laxen.
- Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills fisken är klar.
- Skala och koka potatis.
- Koka upp vatten och fiskbuljong. Red med maizena till önskad kosistens. Smaksätt med citron, dill och vitt vin.
- Servera fisken med potatis, sås och ärtor.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med lingontäcke och veloutesås
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan