Lax med het bönsalsa och matkorn

Lax med het bönsalsa och matkorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Mineralsalt

0.5 

tsk

Svartpeppar

 

 

 

Bruna bönor torra

3.0 

dl

Cocktailtomater

400.0 

gram

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Rapsolja

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Svartpeppar

 

 

 

Matvete

3.5 

dl

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 813

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 31%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Bruna bönor torra 3.0 dl 23%

Cocktailtomater 400.0 gram 3%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Rapsolja 1.0 msk 3%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 4%

Strösocker 3.0 msk 5%

Svartpeppar 0%

 

Matvete 3.5 dl 28%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Lägg bönor i blöt 8 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200ºC.
  3. Salta och peppra fisken. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg i fisken. Stek fisken cirka 15 minuter eller tills den är klar.
  4. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
  5. Koka bönor enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomater. Skala och hacka vitlök.
  6. Fräs tomater och vitlök i rapsloja ett par minuter. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Häll på balsamvinäger. Smaka av med socker och svartpeppar. Blanda ner de kokta bönorna.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax med het bönsalsa och matkorn