
Lax med het bönsalsa och matkorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 813

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 31%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 0%
Bruna bönor torra 3.0 dl 23%
Cocktailtomater 400.0 gram 3%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Rapsolja 1.0 msk 3%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 4%
Strösocker 3.0 msk 5%
Svartpeppar 0%
Matvete 3.5 dl 28%
Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Lägg bönor i blöt 8 timmar.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Salta och peppra fisken. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg i fisken. Stek fisken cirka 15 minuter eller tills den är klar.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
- Koka bönor enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomater. Skala och hacka vitlök.
- Fräs tomater och vitlök i rapsloja ett par minuter. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Häll på balsamvinäger. Smaka av med socker och svartpeppar. Blanda ner de kokta bönorna.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax med het bönsalsa och matkorn
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan