Saffransbakad fisk på tomatbädd

Saffransbakad fisk på tomatbädd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

500.0 

gram

Tomater

6.0 

styck

Rapsolja

2.0 

msk

Fetaost

100.0 

gram

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Basilika färsk

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Matvete

3.5 

dl

Haricots verts färska

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 467 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 500.0 gram 20%

Tomater 6.0 styck 5%

Rapsolja 2.0 msk 11%

Fetaost 100.0 gram 14%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Basilika färsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Matvete 3.5 dl 44%

Haricots verts färska 400.0 gram 5%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skiva tomater i tjocka skivor. Pensla en ugnsfast form med rapsolja.
  3. Lägg tomaterna i formen. Krydda med svartpeppar. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Ta ut fatet. Höj värmen till 200ºC. Placera fisk på hälften av tomatbädden. Mixa resten av tomaterna med fetaost, saffran, vitlök och färsk basilika. Lägg tomatröran över fisken. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
  5. Koka matkorn enligt anvisning på paketet.
  6. Koka haricot verts någon minut. Servera till fisken.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Saffransbakad fisk på tomatbädd