
Saffransbakad fisk på tomatbädd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Sejfilé 500.0 gram 20%
Tomater 6.0 styck 5%
Rapsolja 2.0 msk 11%
Fetaost 100.0 gram 14%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Svartpeppar 0%
Matvete 3.5 dl 44%
Haricots verts färska 400.0 gram 5%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skiva tomater i tjocka skivor. Pensla en ugnsfast form med rapsolja.
- Lägg tomaterna i formen. Krydda med svartpeppar. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Ta ut fatet. Höj värmen till 200ºC. Placera fisk på hälften av tomatbädden. Mixa resten av tomaterna med fetaost, saffran, vitlök och färsk basilika. Lägg tomatröran över fisken. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
- Koka matkorn enligt anvisning på paketet.
- Koka haricot verts någon minut. Servera till fisken.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Saffransbakad fisk på tomatbädd
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: