Lax på nordiskt vis

Lax på nordiskt vis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

4.0 

styck

Margarin flytande 80%

0.5 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Svartpeppar

 

 

 

Potatis

10.0 

styck

Morot

6.0 

styck

Broccoli

300.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 559 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 4.0 styck 49%

Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%

Dill 2.0 kvistar 0%

Svartpeppar 0%

 

Potatis 10.0 styck 32%

Morot 6.0 styck 11%

Broccoli 300.0 gram 5%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Lägg lax i en smord ugnsfast form. Krydda laxen rikligt med svartpeppar och dill.
  3. Koka skalad potatis, morötter och broccoli i separata kastruller.
  4. Stek fisken i ugnen 12-15 minuter.
  5. Servera laxen med potatis, morötter, broccoli och citronklyftor.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Lax på nordiskt vis