
Lax på nordiskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé portionsbit 4.0 styck 49%
Margarin flytande 80% 0.5 msk 2%
Dill 2.0 kvistar 0%
Svartpeppar 0%
Potatis 10.0 styck 32%
Morot 6.0 styck 11%
Broccoli 300.0 gram 5%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg lax i en smord ugnsfast form. Krydda laxen rikligt med svartpeppar och dill.
- Koka skalad potatis, morötter och broccoli i separata kastruller.
- Stek fisken i ugnen 12-15 minuter.
- Servera laxen med potatis, morötter, broccoli och citronklyftor.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Lax på nordiskt vis
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan