För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtarte

Lägg till ingredienser

Antal småpajer: 10

Vetemjöl

8.5 

dl

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

0.2 

dl

Salt

0.5 

tsk

Vatten kallt

0.8 

dl

 

Fyllning:

 

Mörk choklad

200.0 

gram

Mjölk

0.8 

dl

Grädde

1.2 

dl

Ägg

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 400

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 13

Recept: 5492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 25%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 8.5 dl 33%

Smör normalsaltat 250.0 gram 33%

Ägg 2.0 styck 3%

Strösocker 0.2 dl 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Vatten kallt 0.8 dl 0%

 

Fyllning:

Mörk choklad 200.0 gram 20%

Mjölk 0.8 dl 1%

Grädde 1.2 dl 8%

Ägg 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om finpajer > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
  2. Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
  4. Sänk ugnen till 90°C.
  5. Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
  6. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.

Kockens kommentar

Det går också bra att göra en enda stor paj.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Chokladtarte