Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 400
 
    
                Kcal / portion: 549
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 5492 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 25%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 8.5 dl 33%
Smör normalsaltat 250.0 gram 33%
Ägg 2.0 styck 2%
Strösocker 0.2 dl 2%
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten kallt 0.8 dl 0%
Fyllning:
Mörk choklad 200.0 gram 20%
Mjölk 0.8 dl 1%
Grädde 1.2 dl 8%
Ägg 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Om finpajer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
- Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
- Sänk ugnen till 90°C.
- Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
- Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.
Kockens kommentar
Det går också bra att göra en enda stor paj.
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Chokladtarte
- 
                
                    Nationaldagsbakelsen, SverigebakelsenTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Små prinsessor med choklad och kesellaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Biskvi, chokladbiskvierTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulleTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelkrokar, mandelbågarTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårtaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbottenTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssåsTid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ChokladtarteletteTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    RabarbertarteletteTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              