Lägg till ingredienser

Antal småpajer: 10

Vetemjöl

8.5 

dl

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

0.2 

dl

Salt

0.5 

tsk

Vatten kallt

0.8 

dl

 

Fyllning:

 

Mörk choklad

200.0 

gram

Mjölk

0.8 

dl

Grädde

1.2 

dl

Ägg

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 400

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 13

Recept: 5492 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 25%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 137 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 8.5 dl 33%

Smör normalsaltat 250.0 gram 33%

Ägg 2.0 styck 2%

Strösocker 0.2 dl 2%

Salt 0.5 tsk 0%

Vatten kallt 0.8 dl 0%

 

Fyllning:

Mörk choklad 200.0 gram 20%

Mjölk 0.8 dl 1%

Grädde 1.2 dl 8%

Ägg 1.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om finpajer > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.
  2. Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.
  4. Sänk ugnen till 90°C.
  5. Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.
  6. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.

Kockens kommentar

Det går också bra att göra en enda stor paj.

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Chokladtarte