Rotsaksminestrone med örtkeso

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotsaksminestrone med örtkeso

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Morot

200.0 

gram

Rotselleri

200.0 

gram

Kålrot

100.0 

gram

Palsternacka

200.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Potatis

200.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Tomater

4.0 

styck

Vita bönor stora torkade

1.0 

dl

eller

 

 

Vita bönor i tomatsås burk

1.0 

burk

Soppasta

150.0 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

Vatten

1.8 

liter

Grönsaksbuljongtärning

3.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Kvarg naturell 4% fett

2.0 

dl

Persilja finhackad

0.5 

dl

Basilika finhackad

0.5 

dl

Parmesan nyriven

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 959 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 200.0 gram 3%

Rotselleri 200.0 gram 3%

Kålrot 100.0 gram 2%

Palsternacka 200.0 gram 6%

Gul lök 2.0 styck 6%

Potatis 200.0 gram 8%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Tomater 4.0 styck 4%

Vita bönor stora torkade 1.0 dl 12%

eller %

Vita bönor i tomatsås burk 1.0 burk Äts ej

Soppasta 150.0 gram 30%

Spenat färsk 50.0 gram 1%

Vatten 1.8 liter 0%

Grönsaksbuljongtärning 3.0 styck 4%

Olivolja 1.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 10%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Basilika finhackad 0.5 dl 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 5%

Tillagning (40 min )

  1. Bönor: Blötlägg bönor över natten om torkade. Konserverade sköljs av.
  2. Byt vatten på bönorna och koka tills de är mjuka. (OBS! inget salt för då blir de aldrig klara.)
  3. Skolla tomater: Koka upp vatten i en stor kastrull. Skär ett litet snitt i tomater. Sänk ner i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder. Tag upp och spola kallt. Dra av skalet, skär i bitar.
  4. Skala rotsaker och skär i grova tärningar. Lägg i olika bunkar. Skala och hacka lök och vitlök.
  5. Soppa: Fräs lök och vitlök i olivolja. Slå på vatten och buljongtärningar. Lägg ner rotsakerna i den ordning som det tar att koka dom, dvs kålrot, rotselleri, morot, potatis och palsternacka sist. Lägg i pasta och koka tills den är klar. Avsluta med att vända ner tomater, bönor och spenat.
  6. Tillbehör: Hacka örterna och blanda med parmesan och keso. Servera till soppan.

Fler recept inom Rotfruktssoppa

Liknande recept som Rotsaksminestrone med örtkeso