Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blåmusslor med skal

1.0 

kilo

Sidfläsk rökt

200.0 

gram

Schalottenlök

4.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Olivolja

0.5 

dl

Vitt vin

2.0 

dl

Fiskbuljong

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Körsbärstomater burk

1.0 

burk

Grädde

3.0 

dl

Bladpersilja

 

 

Salt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3390 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 532 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 1.0 kilo 10%

Sidfläsk rökt 200.0 gram 23%

Schalottenlök 4.0 styck 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Olivolja 0.5 dl 11%

Vitt vin 2.0 dl 4%

Fiskbuljong 4.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Körsbärstomater burk 1.0 burk 2%

Grädde 3.0 dl 32%

Bladpersilja 0%

Salt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja.
  2. Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter.
  3. Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig.
  4. Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde