Grillade jätteräkor med rivet citronskal, persilja och vitlök (LCHF-recept)

Grillade jätteräkor med rivet citronskal, persilja och vitlök (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor råa

12.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Bladpersilja

1.0 

knippe

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salt och peppar

 

 

Lime färskpressad

 

 

 

Gurka

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Mynta färsk

2.0 

blad

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Yoghurt naturell 3%

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1954 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 405 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor råa 12.0 styck 24%

Olivolja 1.0 dl 38%

Citronskal 1.0 styck 0%

Bladpersilja 1.0 knippe 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Salt och peppar 0%

Lime färskpressad 0%

 

Gurka 1.0 styck 3%

Dill 1.0 knippe 1%

Mynta färsk 2.0 blad 0%

Philadelphia naturell } 200.0 gram 24%

Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 6%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Skala och kärna ur gurka. Riv eller skär i fina tärningar. Finhacka dill och mynta. Blanda yoghurt och philadelphiaost. Rör ihop med gurka, dill, mynta och pressad citron. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
  2. Skala och finhacka eller riv vitlök. Riv skal på citron. Grovhacka persilja.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs vitlök och räkor, ett par minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar, citronskal och persilja. Servera varma eller ljumma.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Grillade jätteräkor med rivet citronskal, persilja och vitlök (LCHF-recept)