
Grillade jätteräkor med rivet citronskal, persilja och vitlök (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Jätteräkor råa 12.0 styck 24%
Olivolja 1.0 dl 38%
Citronskal 1.0 styck 0%
Bladpersilja 1.0 knippe 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gurka 1.0 styck 3%
Dill 1.0 knippe 1%
Mynta färsk 2.0 blad 0%
Philadelphia naturell } 200.0 gram 24%
Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 6%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Skala och kärna ur gurka. Riv eller skär i fina tärningar. Finhacka dill och mynta. Blanda yoghurt och philadelphiaost. Rör ihop med gurka, dill, mynta och pressad citron. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
- Skala och finhacka eller riv vitlök. Riv skal på citron. Grovhacka persilja.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs vitlök och räkor, ett par minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar, citronskal och persilja. Servera varma eller ljumma.
Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Grillade jätteräkor med rivet citronskal, persilja och vitlök (LCHF-recept)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan