Kryddig fisksoppa

Kryddig fisksoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

t.ex. torsk el. kolja

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Morot stor

1.0 

styck

Garam masala

1.0 

tsk

Korianderfrö mald

1.0 

tsk

Gurkmeja mald

1.0 

tsk

Röda linser torkade

1.5 

dl

Grönsaksbuljong }

1.2 

dl

Passerade tomater

400.0 

gram

Olivolja till stekning

0.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 228

GBR (GI) / port: 2

Recept: 913 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 343 gram)

Ingredienser

Visa:

t.ex. torsk el. kolja 400.0 gram 23%

Gul lök 1.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Morot stor 1.0 styck 6%

Garam masala 1.0 tsk 1%

Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%

Gurkmeja mald 1.0 tsk 1%

Röda linser torkade 1.5 dl 48%

Grönsaksbuljong } 1.2 dl 1%

Passerade tomater 400.0 gram 8%

Olivolja till stekning 0.5 msk 6%

Kock:

Tillagning

  1. Börja med att koka linserna enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva moroten och stek detta mjukt i lite olja.
  3. Blanda buljong, tomat och kryddor och häll i grytan. Låt det puttra i några minuter.
  4. Tärna (gärna halvtinad) fisk och lägg i soppan och låt det puttra på svag värme i 4-5 minuter eller tills fisken är genomkokt.
  5. Lägg sist i linserna och servera.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Kryddig fisksoppa