
Torskgratäng med lökgrädde
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1473 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 400.0 gram 21%
Gul lök 2.0 styck 7%
Sås:
Matlagningsgrädde 2.5 dl 27%
Citronpeppar 1.0 tsk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Tomatketchup 0.8 dl 6%
Potatis kokt 8.0 styck 38%
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform.
Salta lätt på fisken och pressa/droppa över lite färsk citron. - Skiva och stek löken genomskinlig och fördela den över fisken.
- Vispa ihop övriga ingredienser till såsen och häll den över fisk och lök.
- Sätt i ugn 200 grader i 30 minuter.
Kockens kommentar
Gott med skivade tomater under såstäcket. Servera kokt eller pressad potatis till.Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Torskgratäng med lökgrädde
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI