Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 97
 
    
                Kcal / portion: 462
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1849 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 12.0 styck 41%
Vatten kallt 1.0 dl 0%
Olivolja till stekning 0.5 msk 3%
Fyllning:
Skogschampinjoner 500.0 gram 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 3%
Olivolja till stekning 1.0 msk 6%
Sallad:
Plommontomater 12.0 styck 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Skärbönor färska 500.0 gram 8%
Getost (el. fårost) 80.0 gram 15%
Olivolja till stekning 1.0 msk 6%
Salt 0%
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Skapat av: Årstiderna
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sallad: Skala och skiva vitlök tunt. Skär bönor diagonalt i 1 cm-bitar. Tärna tomater.
- Fräs lök och bönor i olja cirka 3 minuter. Salta. Vänd ner tomaterna i bönorna. Toppa med smulad getost.
- Fyllning: Rensa och skiva svamp. Skala och skiva vitlök. Skala och hacka lök.
- Stek svampen i lite olja till gyllene. Tillsätt löken och vitlöken och låt bli mjuka. Salta.
- Omelett: Vispa ägg med vatten, salt och peppar. Stek en omelett i taget (~1,5 dl äggsmet). Läs mer > Så steks ägg.
- Lägg svamp på omeletten och servera med tomatsalladen.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Svensk champinjonomelett med tomatsallad
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              