
Smörig och len paprikasoppa med ostsnibbar (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Paprika röd 5.0 st stora 10%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%
Vatten till soppa 8.0 dl 0%
Grädde 2.0 dl 30%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Smör till stekning 2.0 msk 8%
Ägg 4.0 styck 11%
Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 7%
Hårdost riven 2.0 dl 12%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Skär paprika och lök i bitar. Fräs i smör utan att ta färg tills mjuk. Häll i vatten, buljong och kryddor. Låt sjuda 20-30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg med keso. Stek som en omelett på båda sidor. Skär i snibbar. Strö över ost. Ställ in i ugn tills osten har smält.
- Mixa soppan slät. Tillsätt grädde. Koka upp. Rör ner smör klickvis.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt (för att vara soppa), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Smörig och len paprikasoppa med ostsnibbar (LCHF)
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan