Smörig och len paprikasoppa med ostsnibbar (LCHF)

Smörig och len paprikasoppa med ostsnibbar (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Paprika röd

5.0 

st stora

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vatten till soppa

8.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Ägg

4.0 

styck

Kvarg naturell 4% fett

2.0 

dl

Hårdost riven

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 507 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 5.0 st stora 10%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%

Vatten till soppa 8.0 dl 0%

Grädde 2.0 dl 30%

Smör normalsaltat 50.0 gram 15%

Smör till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

 

Ägg 4.0 styck 11%

Kvarg naturell 4% fett 2.0 dl 7%

Hårdost riven 2.0 dl 12%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Skär paprika och lök i bitar. Fräs i smör utan att ta färg tills mjuk. Häll i vatten, buljong och kryddor. Låt sjuda 20-30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg med keso. Stek som en omelett på båda sidor. Skär i snibbar. Strö över ost. Ställ in i ugn tills osten har smält.
  3. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde. Koka upp. Rör ner smör klickvis.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Låg portionsvikt (för att vara soppa), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Smörig och len paprikasoppa med ostsnibbar (LCHF)