
Maries enkla ugnsfisk (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 624

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makrillfilé färsk 500.0 gram 36%
Vispgrädde 4.0 dl 58%
Dill finhackad 3.5 msk 0%
Broccoli 500.0 gram 6%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 175°C.
- Använd fryst fisk. Tina fiskblock så att de går att skära i. Skär cirka 2 cm breda skivor. Fördela i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
- Blanda grädde med dill. Häll över fisken. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.
- Koka broccoli tills lagom krispig. Servera till fisken.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Maries enkla ugnsfisk (LCHF-recept)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: