Currygryta med köttfärs och kikärter

Currygryta med köttfärs och kikärter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök

1.0 

styck

Morötter

2.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Kikärter konserv

400.0 

gram

Nötfärs mager

500.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Curry ¤

1.0 

tsk

Spiskummin mald

0.5 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Hönsbuljong avfettad

5.0 

dl

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök 1.0 styck 3%

Morötter 2.0 styck 3%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Kikärter konserv 400.0 gram 28%

Nötfärs mager 500.0 gram 49%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Spiskummin mald 0.5 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Hönsbuljong avfettad 5.0 dl 1%

Purjolök strimlad 1.0 dl 0%

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 6%

Kock:

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Skala morötterna och skär i mindre bitar (koka dem ev. mjuka eller riv i grova strimlor). Skär äpplet i tärningar. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem väl.
  2. Bryn köttfärsen i lite smör eller olja. Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och bryn i någon minut. Häll på hönsbuljongen och låt koka i 20 minuter.
  3. Blanda i morötterna och purjolöken precis före servering. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chilipeppar. Toppa med en klick matlagningsyoghurt.

Kockens kommentar

Hämtat från Hälsokokboken av Ulrika Davidsson. I originalreceptet ska små morotsbitar och purjon läggas i råa?, dvs. ej kokta, precis vid serveringen. Chilipeppar kan ge extra piff, men kan också uteslutas.

Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor

Liknande recept som Currygryta med köttfärs och kikärter