Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Tandooikrydda

1.0 

msk

 

Quinoafrön torkade

2.0 

dl

Cocktailtomater

12.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Rucolasallat

50.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Chilifrukt röd

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om tandoori, tandoor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 42%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 10%

Tandooikrydda 1.0 msk 1%

 

Quinoafrön torkade 2.0 dl 26%

Cocktailtomater 12.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 3%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 4%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

 

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 10%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Chilifrukt röd 0.5 styck 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om tandoori, tandoor > Äts ej

Tillagning (35 min + 12 tim )

  1. Blanda yoghurt med tandoorikrydda. Lägg ner kycklngen däri. Låt stå över natten.
  2. Sätt ugnen på 130°C.
  3. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, cirka 20 minuter. Tag ut och sätt på grillelementet.
  4. Finhacka chili. Blanda yoghurt, rivet citronskal, chili och saft från hälften av citronen.
  5. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök. Halvera tomaterna. Plocka blomkål i små buketter.
  6. Tillsätt blomkålen cirka 2 minuter innan quinoan är klar. Vänd sedan ner tomat och rödlök. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal efter smak. Salta och peppra.
  7. Sätt in kycklingen under grillgallret så den får färg. Vänd i ruccolan och lägg upp på tallrik eller fint fat. Ringla över yoghurten.

Kockens kommentar

Detta är ett förenklat recept av klassisk Tandoori Chicken som tillagas i en tandoor. Läs mer > Om Tandoori, tandoor.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt