
Squashtagliatelle med räkor (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Squash 4.0 styck 10%
Salt 1.0 tsk 0%
Räkor med skal 1.0 kilo 24%
Olivolja 2.0 msk 10%
Vitt vin 1.5 dl 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Grädde 2.0 dl 32%
Parmesan 50.0 gram 8%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Bladpersilja 0%
Kockskolan:
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Skölj squasch. Hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag. Blanda med salt. Låt stå och vätska av sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
- Skala räkor. Lägg skalen i en stekpanna med lite olja i botten. Stek i några minuter. Häll på vin eller vatten. Låt koka i 10 minuter.
- Sila av räkskalen. Spara fonden. Skala och finhacka vitlök. Fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfond. Tillsätt citronsaft. Häll i grädde. Låt koka ihop 10-15 minuter.
- Tillsätt räkorna. Rör någon minut så att det blir varmt. Smaka av med flingsalt och färskmalen svartpeppar.
- Koka squashen i lättsaltat vatten i en halv minut. Läg upp. Häll såsen över. Strö över riven parmesan. Garnera med bladpersilja.
Kockens kommentar
GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Räkor ¤
Liknande recept som Squashtagliatelle med räkor (GI-recept)
-
Räkor helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Arcadian shrimps
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokade heta jätteräkor
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade panerade jätteräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Räkburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillade jätteräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan