
Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 51%
Sesamfrön 1.0 dl 16%
Citron- och gurksallad
Gurka 1.0 styck 2%
Creme fraiche 2.0 dl 30%
Citronskal 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Kock: Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrö på en tallrik. Vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter. Ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.
- Dela gurka på längden. Ta ut kärnhuset. Skär i 1 cm stora tärningar. Riv citron.
- Vispa crème fraiche hårt. Blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är låg, främst för att traditionella tillbehör utelämnats. Låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan