Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)

Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Sesamfrön

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Citron- och gurksallad

 

 

 

Gurka

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 51%

Sesamfrön 1.0 dl 16%

Salt och peppar 0%

 

Citron- och gurksallad 

Gurka 1.0 styck 2%

Creme fraiche 2.0 dl 30%

Citronskal 1.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrö på en tallrik. Vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter. Ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Dela gurka på längden. Ta ut kärnhuset. Skär i 1 cm stora tärningar. Riv citron.
  4. Vispa crème fraiche hårt. Blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är låg, främst för att traditionella tillbehör utelämnats. Låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)