
Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan (GI)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1757 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 54%
Vatten 1.0 dl 0%
Vitt vin 1.0 dl 4%
Kalvfond koncentrerad 0.5 msk 1%
Kantareller färska 500.0 gram 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 11%
Gul lök 1.0 styck 3%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Parmesan nyriven 100.0 gram 21%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Rensa och skiva kantareller. Skala och hacka lök. Stek kantarellerna i smör tills vätskan har avdunstat och den fått lite färg. Låt löken steka med svampen i någon minut.
- Ta från värmen. Blanda i ruccola. Strö lite havssalt och svartpeppar över.
- Bryn kyckling i lite smör i en annan stekpanna. Häll på vatten, vin och fond. Låt koka cirka 10 minuter.
- Lägg upp på tallrik. Lägg svampblandningen över. Hyvla över rikligt med parmesan.
Kockens kommentar
GI 1 = mycket lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan (GI)
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan