Dinkelpaj med tomat, chevre och svarta oliver

Dinkelpaj med tomat, chevre och svarta oliver

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg:

 

 

 

Smör kallt

100.0 

gram

Crème fraiche lätt

2.0 

msk

Dinkelmjöl fint

3.0 

dl

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning:

 

 

 

Matlagningsgrädde

1.0 

dl

Passerade tomater

1.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

Bladspenat färsk

70.0 

gram

Gratängost 17% fett

100.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

1.0 

dl

Chèvre

100.0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 641

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg: 

Smör kallt 100.0 gram 28%

Crème fraiche lätt 2.0 msk 2%

Dinkelmjöl fint 3.0 dl 25%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning: 

Matlagningsgrädde 1.0 dl 6%

Passerade tomater 1.0 dl 1%

Ägg 3.0 styck 7%

Salt till smaksättning 0%

Peppar till smaksättning 0%

Bladspenat färsk 70.0 gram 0%

Gratängost 17% fett 100.0 gram 11%

Oliver svarta kärnfria 1.0 dl 5%

Chèvre 100.0 gram 13%

 

Kock:

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Kör alla ingredienser till pajdegen i matberedare (alt. hacka, blanda till deg).
  2. Lägg in den i plastfilm och låt vila i kyl en timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen (eller tumma ut) i en pajform och ställ hela formen i frysen en stund.
  5. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 15 minuter.
  6. Vispa ihop grädde, tomat och ägg. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg spenaten i pajskalet och fyll på med nästan all riven ost (spara lite ost till toppen) och svarta oliver.
  8. Dela chevren i mindre bitar och fördela över pajen.
  9. Häll över ägg- och gräddblandningen.
  10. Toppa med resten av osten och grädda i ytterligare ca 25 minuter.
  11. Servera ev. med skinka eller kassler.

Kockens kommentar

Receptet är hämtat ur boken "GI till vardags" (Catherine Schück).

Fler recept inom Svamp-, grönsaks- och ostpaj

Liknande recept som Dinkelpaj med tomat, chevre och svarta oliver