Gorgonzolafilé med valnötter (GI)

Gorgonzolafilé med valnötter (GI)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Kycklingfilé med skinn

2.0 

styck

Rapsolja

1.0 

msk

Purjolök

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Vitt vin

0.5 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Ädelost

100.0 

gram

Valnötskärnor

1.0 

dl

Sallat

100.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 1017

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2034 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 551 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 2.0 styck 23%

Rapsolja 1.0 msk 6%

Purjolök 1.0 styck 3%

Creme fraiche 2.0 dl 32%

Vitt vin 0.5 dl 2%

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Ädelost 100.0 gram 18%

Valnötskärnor 1.0 dl 13%

Sallat 100.0 gram 1%

Tomater 2.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Strimla purjolök. Hacka valnötter.
  2. Stek kycklingfilé i rikligt med olja på hög värme inågra minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp filéerna.
  3. Bryn purjolöken tills den har mjuknat och fått lite färg. Tillsätt crčme fraiche och vin. Smula i buljontärning. Finfördela i ost. Låt smälta. Lägg tillbaka filéerna. Låt puttra 10 minuter under lock.
  4. Servera med valnötterna, salladsblad och tomat.

Kockens kommentar

GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Gorgonzolafilé med valnötter (GI)