Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)

Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Laxöring filé

400.0 

gram

Sojasås

1.0 

tsk

Spenat fryst, hackad

275.0 

gram

Matolja (rapsolja)

1.0 

msk

Dill finhackad

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 0

Recept: 639 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 314 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxöring filé 400.0 gram 72%

Sojasås 1.0 tsk 1%

Spenat fryst, hackad 275.0 gram 9%

Matolja (rapsolja) 1.0 msk 19%

Dill finhackad 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Tina spenat. Skär fisk i portionsbitar.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Droppa soja över. Salta och peppra. Täck över med lock eller folie. Låt fisken koka i ugnen cirka 40 minuter, eller till 60ºC innertemperatur.
  3. Värm spenaten i lite olja. Smaka av med peppar, dijonsenap och dill. Lägg upp spenaten på ett fat. Lägg fisken ovanpå.

Kockens kommentar

GI 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)