
Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 0
Recept: 639 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 4%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxöring filé 400.0 gram 72%
Sojasås 1.0 tsk 1%
Spenat fryst, hackad 275.0 gram 9%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 19%
Dill finhackad 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Tina spenat. Skär fisk i portionsbitar.
- Lägg fisken i en ugnsfast form. Droppa soja över. Salta och peppra. Täck över med lock eller folie. Låt fisken koka i ugnen cirka 40 minuter, eller till 60ºC innertemperatur.
- Värm spenaten i lite olja. Smaka av med peppar, dijonsenap och dill. Lägg upp spenaten på ett fat. Lägg fisken ovanpå.
Kockens kommentar
GI 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ugnskokt fisk på spenatbädd (GI-recept)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: