
Svärdfisk med citron och vitlök (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Svärdfisk kotlett 2.0 styck 65%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Smör normalsaltat 25.0 gram 30%
Dill 2.0 kvistar 1%
Citronmeliss färsk 2.0 stjälkar 0%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Lägg fisk i en ugnsfast form. Pressa över citron. Pressa vitlök över. Klicka på smöret.
- Täck med aluminiumfolie. Låt fisken koka i mitten av ugnen cirka 15 minuter beroende på tjocklek.
- Garnera med citrongräs eller citronmeliss och dill. Servera gärna tomatsallad till.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Svärdfisk med citron och vitlök (GI-recept)
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: