Svärdfisk med citron och vitlök (GI-recept)

Svärdfisk med citron och vitlök (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Svärdfisk kotlett

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Dill

2.0 

kvistar

Citronmeliss färsk

2.0 

stjälkar

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0

Recept: 600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 158 gram)

Ingredienser

Visa:

Svärdfisk kotlett 2.0 styck 65%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Smör normalsaltat 25.0 gram 30%

Dill 2.0 kvistar 1%

Citronmeliss färsk 2.0 stjälkar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Lägg fisk i en ugnsfast form. Pressa över citron. Pressa vitlök över. Klicka på smöret.
  3. Täck med aluminiumfolie. Låt fisken koka i mitten av ugnen cirka 15 minuter beroende på tjocklek.
  4. Garnera med citrongräs eller citronmeliss och dill. Servera gärna tomatsallad till.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Svärdfisk med citron och vitlök (GI-recept)