Kycklingspett med kanel, lagerblad och cheddarcreme (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklingspett med kanel, lagerblad och cheddarcreme (plockmat)

Lägg till ingredienser

Småportioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Sojasås

0.5 

dl

Sirap

0.5 

dl

Glögg

1.0 

dl

Kanelstång

1.0 

styck

Lagerblad

4.0 

blad

 

Cheddar hårdost

40.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

 

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2130 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 14%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 44%

Sojasås 0.5 dl 2%

Sirap 0.5 dl 11%

Glögg 1.0 dl 6%

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

Lagerblad 4.0 blad Äts ej

 

Cheddar hårdost 40.0 gram 7%

Creme fraiche 2.0 dl 30%

 

Grillspett av trä Äts ej

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Skär kyckling i cm-tjocka strimlor. Blanda soja, sirap, glögg, kanel och lagerblad i en skål. Lägg i kycklingen och låt ligga till nästa dag.
  2. Riv ost. Koka upp creme fraiche. Drag från värmen. Tillsätt osten. Rör slätt och ställ svalt.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Trä kycklingen på spett. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen 10-12 minuter.
  5. Lägg upp spetten på ett fat och dippa i cheddarcremen.

Fler recept inom Plockmat med kött

Liknande recept som Kycklingspett med kanel, lagerblad och cheddarcreme (plockmat)