Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2130 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 14%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 44%
Sojasås 0.5 dl 2%
Sirap 0.5 dl 11%
Glögg 1.0 dl 6%
Kanelstång 1.0 styck Äts ej
Lagerblad 4.0 blad Äts ej
Cheddar hårdost 40.0 gram 7%
Creme fraiche 2.0 dl 30%
Grillspett av trä Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Skär kyckling i cm-tjocka strimlor. Blanda soja, sirap, glögg, kanel och lagerblad i en skål. Lägg i kycklingen och låt ligga till nästa dag.
- Riv ost. Koka upp creme fraiche. Drag från värmen. Tillsätt osten. Rör slätt och ställ svalt.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Trä kycklingen på spett. Lägg på plåt. Sätt in i ugnen 10-12 minuter.
- Lägg upp spetten på ett fat och dippa i cheddarcremen.
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Kycklingspett med kanel, lagerblad och cheddarcreme (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan