För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingben med skinn

800.0 

gram

 

Marinad:

 

Rapsolja

4.0 

msk

Salladskrydda

20.0 

gram

Citronjuice

0.5 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Paprikapulver

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Blandade rotfrukter

500.0 

gram

Potatis

500.0 

gram

Rapsolja

2.0 

msk

Örtkrydda t.ex. timjan

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marinering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2082 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 314 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingben med skinn 800.0 gram 65%

 

Marinad:

Rapsolja 4.0 msk Äts ej

Salladskrydda 20.0 gram Äts ej

Citronjuice 0.5 dl Äts ej

Vitlök torkad 1.0 klyfta Äts ej

Paprikapulver Äts ej

Salt och peppar Äts ej

 

Blandade rotfrukter 500.0 gram 7%

Potatis 500.0 gram 16%

Rapsolja 2.0 msk 11%

Örtkrydda t.ex. timjan 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om marinering > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Pressa citronsaft. Pressa vitlök.
  2. Blanda samman marinaden. Låt stå cirka 5 minuter för att mogna. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse. Häll marinaden över. Låt marinera i minst 15 minuter i rumstemperatur, vänd påsen då och då.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skrubba potatis och skala rotfrukter. Dela allt i mindre bitar och lägg i bakpapperstäckt långpanna. Ringla olja över och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt (gärna fling) och nymald svartpeppar. Strö över hackad örtkrydda.
  5. Lägg kycklingbenen i en form. Strö över extra salt, peppar och paprikapulver (får fin färg av paprikapulvret). Stek både potatis, rotfrukter och kyckling samtidigt i cirka 30 minuter tills allt är klart.
  6. Servera med en kall sås t.ex. smaksatt crème fraiche.

Kockens kommentar

Använd valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, kålrot etc).
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Örtmarinerade kycklingben med rostade rotfrukter