Lägg till ingredienser

Kaka: 1

Russin

100.0 

gram

Cocktailbär rött

100.0 

gram

Fikon torkade

100.0 

gram

Kanderade apelsinskal

50.0 

gram

Suckat, kanderad frukt

50.0 

gram

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

Mörk rom

0.8 

dl

Smör normalsaltat

225.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Strösocker

2.5 

dl

Vetemjöl

4.5 

dl

Kanel

1.0 

tsk

Kakaopulver

1.0 

msk

Smör till form

 

 

Ströbröd till form

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 373

Kcal / portion: 5514

GBR (GI) / port: 64

Recept: 5514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 1477 gram)

Ingredienser

Visa:

Russin 100.0 gram 5%

Cocktailbär rött 100.0 gram 5%

Fikon torkade 100.0 gram 5%

Kanderade apelsinskal 50.0 gram 2%

Suckat, kanderad frukt 50.0 gram 2%

Hasselnötskärnor 100.0 gram 12%

Mörk rom 0.8 dl 3%

Smör normalsaltat 225.0 gram 30%

Ägg 4.0 styck 5%

Strösocker 2.5 dl 17%

Vetemjöl 4.5 dl 17%

Kanel 1.0 tsk 0%

Kakaopulver 1.0 msk 0%

Smör till form 0%

Ströbröd till form 0%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (4 tim )

  1. Halvera körsbär. Hacka fikon. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i.
  2. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform (1½-2 liter).
  3. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. 
  4. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Häll sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen knappt två timmar.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Saftig fruktkaka