
Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 845

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax med skinn 500.0 gram 21%
Salt 0.7 dl 0%
Dressing:
Airams kalasdressing
Rapsolja ekologisk 3.0 dl 53%
Vitvinsvinäger 1.0 dl 0%
Äggula 2.0 styck 2%
Dijonsenap ¤ 2.5 msk 1%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Dragon torkad 1.0 msk 1%
Svartpeppar 0%
Tillbehör:
Smör normalsaltat 100.0 gram 17%
Bladspenat färsk 500.0 gram 2%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Om saltbakning > Äts ej
Tillagning
- Dressing: Kör alla ingredienser utom olja i matberedare. Medan matberedaren kör tillsätt oljan försiktigt droppvis. Efter ett tag kan oljan tillsättas snabbare. Fortsätt köra tills fluffig. Förvara kyld.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Tillagning: Lägg lax med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Täck hela ytan med salt. Ställ in ugnen 20-30 minuter tills skinnet börjar lossna.
- Tillbehör: Smält smör tills det börjar lukta nötigt. Blanda med spenat. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Receptet från Airam som är LCHF-entusiast. Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för de flesta LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som ger bantningseffekt? Läs mer > Analys LCHF-metoden. Kommentaren "tills luktar nötigt" beror på hur nära man stoppar näsan, det har inget med tillagningstid att göra. Saltbakad brukar avse att tillaga på saltbädd och saltinbakad är något annat (läs mer > Om saltbakning).Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan