Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)

Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

4.0 

bitar

Gorgonzola }

125.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Sås:

 

 

 

Vitt vin till sås

1.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Dill finhackad

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2370 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 242 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 4.0 bitar 46%

Gorgonzola } 125.0 gram 18%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Sås: 

Vitt vin till sås 1.0 dl 3%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Creme fraiche 2.0 dl 27%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör.
  3. Dela gorgonzola i lika många bitar som laxen. Skär en ficka i laxbitar utan att skära igenom helt. Stoppa ner osten i fickan.
  4. Salta en aning. Pensla med smält smör. Lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen 8-10 minuter.
  5. Koka upp vin med buljongtärning. Reducera en aning. Tillsätt creme fraiche. Rör ner dill. Ta av från spisen. Tillsätt smör och rör om.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)