
Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2370 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé 4.0 bitar 46%
Gorgonzola } 125.0 gram 18%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Salt 0%
Sås:
Vitt vin till sås 1.0 dl 3%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Creme fraiche 2.0 dl 27%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smör.
- Dela gorgonzola i lika många bitar som laxen. Skär en ficka i laxbitar utan att skära igenom helt. Stoppa ner osten i fickan.
- Salta en aning. Pensla med smält smör. Lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen 8-10 minuter.
- Koka upp vin med buljongtärning. Reducera en aning. Tillsätt creme fraiche. Rör ner dill. Ta av från spisen. Tillsätt smör och rör om.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan