För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

4.0 

bitar

Gorgonzola }

125.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Sås:

 

 

 

Vitt vin till sås

1.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Dill finhackad

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2370 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 242 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 4.0 bitar 46%

Gorgonzola } 125.0 gram 18%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Sås: 

Vitt vin till sås 1.0 dl 3%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Creme fraiche 2.0 dl 27%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör.
  3. Dela gorgonzola i lika många bitar som laxen. Skär en ficka i laxbitar utan att skära igenom helt. Stoppa ner osten i fickan.
  4. Salta en aning. Pensla med smält smör. Lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen 8-10 minuter.
  5. Koka upp vin med buljongtärning. Reducera en aning. Tillsätt creme fraiche. Rör ner dill. Ta av från spisen. Tillsätt smör och rör om.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)