Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin

Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

DELi Kycklingbröstfilé-bacon }

2.0 

förp.

 

Mos:

 

Potatis mjölig sort

1.0 

kilo

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Mjölk

2.0 

dl

Hårdost riven

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Champinjoner

200.0 

gram

Persilja

1.0 

knippe

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2456 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 467 gram)

Ingredienser

Visa:

DELi Kycklingbröstfilé-bacon } 2.0 förp. 35%

 

Mos:

Potatis mjölig sort 1.0 kilo 28%

Smör normalsaltat 3.0 msk 12%

Ägg 1.0 styck 3%

Mjölk 2.0 dl 5%

Hårdost riven 100.0 gram 15%

 

Tillbehör:

Champinjoner 200.0 gram 2%

Persilja 1.0 knippe 0%

Salt och vitpeppar 0%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (35 min )

  1. Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka dem. Häll från vattnet och låt ånga av.
  2. Pressa samman potatisen mot kanten av kastrullen. Tillsätt ägg och smör i klickar. Späd med mjölk. Vispa med elvisp direkt i kastrullen till ett luftigt mos, men inte för länge då moset kan bli segt.
  3. Vänd ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset i en form.
  4. Värm ugnen till 200°C.
  5. Tag av plasten på förpackningen till kycklingen. Ställ in hela förpackningen i ugnen och stek cirka 20 minuter eller till kycklingen är färdig.
  6. Höj värmen på ugnen till 250°C.
  7. Gratinera moset i ett par minuter tills det har fått fin färg.
  8. Dela svamp i kvartar om de är stora. Hacka persilja. Stek svampen. Salta, peppra och blanda ner persilja.
  9. Servera kyckling med gratinerat mos och stekta champinjoner.

Kockens kommentar

DELi kycklingbröstfilé med bacon och rosmarin är specialprodukt från Kronfågel. Hittar du inte detta går det bra att rulla in vanlig bröstfilé i bacon och krydda med rosmarin.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin