
Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2456 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
DELi Kycklingbröstfilé-bacon } 2.0 förp. 35%
Mos:
Potatis mjölig sort 1.0 kilo 28%
Smör normalsaltat 3.0 msk 12%
Ägg 1.0 styck 3%
Mjölk 2.0 dl 5%
Hårdost riven 100.0 gram 15%
Tillbehör:
Champinjoner 200.0 gram 2%
Persilja 1.0 knippe 0%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka dem. Häll från vattnet och låt ånga av.
- Pressa samman potatisen mot kanten av kastrullen. Tillsätt ägg och smör i klickar. Späd med mjölk. Vispa med elvisp direkt i kastrullen till ett luftigt mos, men inte för länge då moset kan bli segt.
- Vänd ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset i en form.
- Värm ugnen till 200°C.
- Tag av plasten på förpackningen till kycklingen. Ställ in hela förpackningen i ugnen och stek cirka 20 minuter eller till kycklingen är färdig.
- Höj värmen på ugnen till 250°C.
- Gratinera moset i ett par minuter tills det har fått fin färg.
- Dela svamp i kvartar om de är stora. Hacka persilja. Stek svampen. Salta, peppra och blanda ner persilja.
- Servera kyckling med gratinerat mos och stekta champinjoner.
Kockens kommentar
DELi kycklingbröstfilé med bacon och rosmarin är specialprodukt från Kronfågel. Hittar du inte detta går det bra att rulla in vanlig bröstfilé i bacon och krydda med rosmarin.Fler recept inom Kycklingfilé i ugn
Liknande recept som Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin
-
Kyckling i ugn med stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kyckling med ljummen pastasallad och bakad tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Halloweenkyckling med pumpamos och pumpasås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé i ugn med citronsås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Vitlöksmarinerad kyckling med oregano och honungsglacerade rotfrukter
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Gorgonzolafylld kycklingfile i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin och sallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kycklingfilé med Västerbottenost, soltorkade tomater och potatispizza
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Tandoori Chicken (en förenklad variant) med quinoa och citronyoghurt
Tid: 35 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan