
Lutfisk med vitvinssmörsås och baconströssel (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 2.0 kilo 15%
Salt 2.0 tsk 0%
Bacon som knapersteks} 240.0 gram 15%
Aluminiumfolie Äts ej
Sås:
Vispgrädde 6.0 dl 60%
Senap 2.0 msk 2%
Torrt vitt vin 2.0 dl 4%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Smör 25.0 gram 5%
Kockskolan:
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lägg fisk i ugnsfast form. Salta. Täck med folie. Sätt i in i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Häll av vatten. Täck med folien.
- Finstrimla bacon. Stek till knaprigt. Låt rinna av på papper.
- Sås: Vispa senap och grädde. Koka vin med buljongtärning tills reducerad till hälften. Tillsätt grädden. Koka tills såsen är simmig. Smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. Tillsätt smör i klickar under vispning. Vispa slät.
- Servera fisk med sås. Strö över bacon. Garnera med sockerärtor.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Lutfisk är mycket mager. De flesta LCHF-recepten består av låg portionsvikt och/eller lågkaloriprodukter. Det är därför inte konstigt att LCHF-metoden kan fungera som bantningsmetod, för att det i praktiken är en lågkalorimetod. Ur hälsosynpunkt är LCHF-metoden farlig och byggt på felaktiga antaganden. Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Lutfisk med vitvinssmörsås och baconströssel (LCHF-recept)
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko