Spiskumminkyckling med bovetesallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spiskumminkyckling med bovetesallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Bovetegryn

3.0 

dl

Champinjoner

350.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Blandsallat

100.0 

gram

Fetaost 16% fett

150.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Spiskummin mald

3.0 

tsk

Olivolja till stekning

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 680

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2721 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 422 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 35%

Bovetegryn 3.0 dl 36%

Champinjoner 350.0 gram 3%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Blandsallat 100.0 gram 0%

Fetaost 16% fett 150.0 gram 12%

Basilika 1.0 kruka 0%

Spiskummin mald 3.0 tsk 1%

Olivolja till stekning 3.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Krydda kycklingfilé på båda sidor med spiskummin, salt och peppar.
  2. Koka bovete enligt anvisning på paketet.
  3. Skär champinjoner i skivor. Skär feta i kuber. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka basilika.
  4. Stek svamp i olivolja ett par minuter. Tillsätt vitlök och sänk värmen till medelvärme. Fräs ett par minuter. Lägg åt sidan.
  5. Stek kycklingfiléer i olja på båda sidor på hög värme till fin färg. Sänk värmen och genomstek filéerna, cirka 7 minuter.
  6. Låt bovetet ånga av. Blanda bovete med svamp, feta, sallad och basilika. Ringla eventuellt över lite olivolja. Servera med kycklingen.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Spiskumminkyckling med bovetesallad