Tagliatelle med pumpa, kycklinglever och kantareller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tagliatelle med pumpa, kycklinglever och kantareller

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle

400.0 

gram

Butternutsquash, pumpa

0.5 

styck

Kycklinglever

500.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Kantareller färska

100.0 

gram

Bacon som lättsteks }

150.0 

gram

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Parmesan nyriven

 

 

Salt och peppar

 

 

Bladpersilja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Fonterutoli

Kryddigt rött vin
Pris: 149 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3557 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 612 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle 400.0 gram 42%

Butternutsquash, pumpa 0.5 styck 2%

Kycklinglever 500.0 gram 16%

Gul lök 1.0 styck 1%

Kantareller färska 100.0 gram 1%

Bacon som lättsteks } 150.0 gram 12%

Grädde 2.0 dl 20%

Smör normalsaltat 2.0 msk 5%

Parmesan nyriven 0%

Salt och peppar 0%

Bladpersilja 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
  2. Skala och hacka lök. Skala och tärna pumpa i cm stora bitar. Dela på kycklinglever. Tärna bacon.
  3. Värm en stekpanna, lättstek bacon. Lägg i pumpa och gul lök. Stek tills pumpan är mjuk, tag upp. Stek kantareller. Stek kycklinglevern 2-3 minuter på hög värme. Blanda alltsammans. Slå på grädden och koka i 3-4 minuter.
  4. Vänd ihop pastan med såsen. Vänd i parmesan. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med persilja.

Kockens kommentar

Tagliatelle ("skuren pasta" ita. tagliare = skära/klippa) är långa pastaband 6.5 till 10 mm breda, vanligen tillredd av äggpasta. Tagliolini är en smalare och tunnare variant, ursprungligen hemmahörande i områdena runt Bologna. Läs mer > Om bandpasta.

Butternutsquash är stora gulaktiga squash som fullvuxen väger 3-5 kg. Ursprungligen från Mexiko, men den vanligaste varianten heter Waltham Butternut, från Massachusetts i USA. Liknar mer pumpa än squash och i Australien anses den vara en pumpa. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Tagliatelle med pumpa, kycklinglever och kantareller