Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 889

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3557 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 400.0 gram 42%
Butternutsquash, pumpa 0.5 styck 2%
Kycklinglever 500.0 gram 16%
Gul lök 1.0 styck 1%
Kantareller färska 100.0 gram 1%
Bacon som lättsteks } 150.0 gram 12%
Grädde 2.0 dl 20%
Smör normalsaltat 2.0 msk 5%
Bladpersilja 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Om pumpor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skala och hacka lök. Skala och tärna pumpa i cm stora bitar. Dela på kycklinglever. Tärna bacon.
- Värm en stekpanna, lättstek bacon. Lägg i pumpa och gul lök. Stek tills pumpan är mjuk, tag upp. Stek kantareller. Stek kycklinglevern 2-3 minuter på hög värme. Blanda alltsammans. Slå på grädden och koka i 3-4 minuter.
- Vänd ihop pastan med såsen. Vänd i parmesan. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med persilja.
Kockens kommentar
Tagliatelle ("skuren pasta" ita. tagliare = skära/klippa) är långa pastaband 6.5 till 10 mm breda, vanligen tillredd av äggpasta. Tagliolini är en smalare och tunnare variant, ursprungligen hemmahörande i områdena runt Bologna. Läs mer > Om bandpasta.Butternutsquash är stora gulaktiga squash som fullvuxen väger 3-5 kg. Ursprungligen från Mexiko, men den vanligaste varianten heter Waltham Butternut, från Massachusetts i USA. Liknar mer pumpa än squash och i Australien anses den vara en pumpa. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Tagliatelle med pumpa, kycklinglever och kantareller
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani