Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 156
 
    
                Kcal / portion: 745
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tuppbröstfilé 800.0 gram 40%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Präst hårdost 31% 8.0 skivor 14%
Polentagryn 1.0 dl 9%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Vitkål ansad 0.5 huvud 8%
Kummin mald 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Kalvbuljong avfettad 3.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond 3.0 dl Äts ej
Grädde 1.0 dl 12%
Sirap 2.0 tsk 2%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär ett snitt i tuppbröst längs med ena kanten. Lägg i 2 skivor prästost, vik ihop. Pensla med dijonsenap runt om. Rulla i polenta så det täcker.
- Skär vitkål i mindre bitar. Lägg i en vid kastrull tillsammans med smör, sirap och kummin. Bryn långsamt på medelvärme tills kålen får en brun färg. 
- Slå på kalvbuljong och grädde. Koka i tio minuter på svag värme tills det har reducerat till hälften.
- Lägg en generös klick smör i en stekpanna och stek ungefär 6-7 minuter på varje sida på medelvärme. (Kontrollera innertemperatur som ska vara 70°C.)
- Skär upp bröstet och lägg på kålen. Strö över hackad eller plockad persilja. Servera med kokt potatis.
Passar till
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Senapsstekt tuppbröstfilé
- 
                
                    Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfiléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Limekyckling med sellerimosTid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kyckling RydbergTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ostpanerad kycklingschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzelTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ört- och svartpepparkryddad kycklingfiléTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsalladTid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Mandarinkyckling på avokadobäddTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Majskycklingbröst med dillkrämTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              