Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Senapsstekt tuppbröstfilé
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 156
Kcal / portion: 745
GBR (GI) / port: 1
Recept: 2979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tuppbröstfilé 800.0 gram 40%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Präst hårdost 31% 8.0 skivor 14%
Polentagryn 1.0 dl 9%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Vitkål ansad 0.5 huvud 8%
Kummin mald 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Kalvbuljong avfettad 3.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond 3.0 dl Äts ej
Grädde 1.0 dl 12%
Sirap 2.0 tsk 2%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skär ett snitt i tuppbröst längs med ena kanten. Lägg i 2 skivor prästost, vik ihop. Pensla med dijonsenap runt om. Rulla i polenta så det täcker.
- Skär vitkål i mindre bitar. Lägg i en vid kastrull tillsammans med smör, sirap och kummin. Bryn långsamt på medelvärme tills kålen får en brun färg.
- Slå på kalvbuljong och grädde. Koka i tio minuter på svag värme tills det har reducerat till hälften.
- Lägg en generös klick smör i en stekpanna och stek ungefär 6-7 minuter på varje sida på medelvärme. (Kontrollera innertemperatur som ska vara 70°C.)
- Skär upp bröstet och lägg på kålen. Strö över hackad eller plockad persilja. Servera med kokt potatis.
Passar till
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Senapsstekt tuppbröstfilé
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan