Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2469 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Prinskorv 16.0 styck 26%
Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 40%
Sås:
Färskost vitlök 2.0 msk 3%
Paprika röd 2.0 styck 3%
Ajvar 1.0 dl 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Olivolja 0.5 dl 15%
Honung 2.0 msk 6%
Ägg 1.0 styck 3%
Salt 0%
Kockskolan:
Om paprikasåser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Förvärm ugnen på grill 250°C.
- Sås: Dela paprikor. Lägg på smord plåt med skinnsidan upp. Sätt in i ugnen. Rosta tills de nästa är svarta i skinnet. Låt svalna och dra av skalet.
- Lägg vitlöksklyftor i en kastrull med olivoljan. Koka sakta i 5 minuter. Tillsätt paprika, ajvar, honung och koka upp. Mixa slät. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Smördeg: Rulla ut kylskåpskall smördeg och kavla ut tunt. Skär i fyrkanter cirka 10x10 cm. Bred på tunt med färskost. Lägg på en prinskorv på varje ark. Rulla ihop så att toppen på korven syns i ena hörnet. Pensla degen med ägg.
- Grädda: Lägg på plåt med skarven neråt. Sätt in i ugnen och grädda i 8-10 minuter.
- Servera på fat som plockmat med såsen i en skål bredvid.
Kockens kommentar
Ajvar är en papriksås. Det finns mild, het och söt ajvar (läs mer > Om paprikasåser). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Plockmat med kött
Liknande recept som Prinskorv i smördegspaket med ajvarsås (plockmat)
-
Råbiff av oxfilé på pumpernickel (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Devils on horseback, bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fikon och prosciutto (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Breasolacarpaccio med parmesan, olja och pinjenötter (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bresaolaknyten med äpple och ingefära (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Charketuriplatta (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk chark- och ostbricka (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan