Kantarellpasta med rökt fläsk

Kantarellpasta med rökt fläsk

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle (Barilla)

400.0 

gram

Sidfläsk rökt

150.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Schalottenlök

1.0 

styck

Kantareller färska

200.0 

gram

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2900 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle (Barilla) 400.0 gram 52%

Sidfläsk rökt 150.0 gram 20%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Kantareller färska 200.0 gram 1%

Torrt vitt vin 0.5 dl 1%

Grädde 2.0 dl 25%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Uppdragsgivare: Barilla

Tillagning (25 min )

  1. Koka tagliatelle enligt instruktionerna på paketet.
  2. Tärna fläsk. Skala och hacka vitlök och schalottenlök.
  3. Hetta upp en stor panna, bryn fläsket på medelhög värme tills det är knaprigt. Låt lök och vitlök fräsa med i någon minut. Lägg i kantareller och stek några minuter.
  4. Slå på vin. Låt det koka upp. Häll i grädde. Reducera ner såsen lite. Smaka av med salt och peppar.
  5. Slå av pastavatten. Blanda ner pastan i såsen. Tillsätt hackad persilja och servera direkt.

Kockens kommentar

Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Kantarellpasta med rökt fläsk