
Kantarellpasta med rökt fläsk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle (Barilla) 400.0 gram 52%
Sidfläsk rökt 150.0 gram 20%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Kantareller färska 200.0 gram 1%
Torrt vitt vin 0.5 dl 1%
Grädde 2.0 dl 25%
Persilja 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Koka tagliatelle enligt instruktionerna på paketet.
- Tärna fläsk. Skala och hacka vitlök och schalottenlök.
- Hetta upp en stor panna, bryn fläsket på medelhög värme tills det är knaprigt. Låt lök och vitlök fräsa med i någon minut. Lägg i kantareller och stek några minuter.
- Slå på vin. Låt det koka upp. Häll i grädde. Reducera ner såsen lite. Smaka av med salt och peppar.
- Slå av pastavatten. Blanda ner pastan i såsen. Tillsätt hackad persilja och servera direkt.
Kockens kommentar
Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Kantarellpasta med rökt fläsk
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani