
Rigatoni med salsiccia och pecorinoost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 248

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3119 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rigatoni (Barilla) 400.0 gram 46%
Basilicosås Barilla } 2.0 dl 4%
Olivolja 2.0 msk 7%
Salsiccia } 3.0 styck 21%
Gul lök 1.0 styck 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Basilika 10.0 blad 0%
Pecorino ost 31% 2.0 dl 12%
Salt och peppar 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Om tomatsåser > Äts ej
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt instruktionerna på paketet.
- Gröp ur salsiccia. Hacka lök. Strimla basilika. Riv ost.
- Hetta upp en panna med olja. Stek korv medan du mosar den med en sked eller gaffel. Låt löken steka med i några minuter på medelhög värme.
- Slå på vin och låt det koka upp. Häll i tomatsås och koka upp. Smaka av med smör, salt och peppar.
- Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen. Tillsätt basilika och pecorino och lägg upp.
- Toppa med extra pecorino, nymalen svartpeppar. Servera med en bit bröd.
Kockens kommentar
Penne Rigatoni är en räfflad rörpasta (rigato = räfflad), ofta bara kallad rigatoni. Läs mer > Om rörpasta. Basilicosås är en tomatsås kryddad med basilika, läs mer > Om tomatsåser.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Rigatoni med salsiccia och pecorinoost
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani